Virksomheder inden for fødevareindustrien, som f.eks. industrikøkkener, produktionsanlæg, bagerier, mejerier og restauranter mm., kan med fordel anvende damp til rengøring og desinficering
Fødevarehygiejne
Hvorfor ikke vælge miljøvenligt når det samtidigt er mere effektivt!
God hygiejne er elementært i storkøkkener og i fødevareindustrien generelt. Det er derfor meget vigtigt, at gøre sig nogle overvejelser om, hvilke løsninger, der sikrer den bedste hygiejne samtidig med, at risikoen for krydskontaminering gerne skulle elimineres. Her passer rengøring og desinficering med damp rigtig godt ind.
Damp er skånsom rengøring. Det løsner effektivt fedt, snavs og klistret materiale uden at efterlade en masse vand. Damp har ligeledes den fordel, at det desinficerer og kan trænge ind i selv de mindste sprækker og revner, hvor bakterier kan gemme sig, og dette vel og mærke uden brug af kemikalier.
Anvendelsesområder
Transportbånd
Dampen når ned i dybden og fjerner fedt, snavs og andet der sætter sig fast på båndet under produktion.
Produktionsmaskiner
Dampen når ind på steder, hvor man eller ikke ville kunne komme ind.
Overflader
Dampen rengør og desinficerer effektivt og der ungåes krydskontaminering
Ovne
Det høje tryk samt den høje varme fjerner effektivt genstridig snavs, der har brændt sig fast.
Udsugning
Dampen trænger effektivt igennem filtre fra f.eks udsugningsanlæg og fjerner støv, fedt og snavs.
Vægge og gulve
Rengør og desinficér gulve og vægge skånsomt – helt uden kemi og med minimalt vandforbrug.
Sikrer dig imod uønskede mikroorganismer!
Se den dokumenterede effekt ved brug af Optima Steamer
Optima Steamer desinficerer og eliminerer farlige fødevarebårne bakterier fra overflader og udstyr. Man ved at de fleste patogener bliver elimineret ved 78°C. Optima Steamer producerer varm tør damp ved en temperatur der spænder fra 100~135°C ved dysespidsen. Det sikrer dig imod uønskede mikroorganismer.
Fjern fedt og klistrede rester med det høje tryk og temperaturen fra Optima Steamer