Rengøring og desinfiktion i fødevareindustrien
Virksomheder i fødevareindustrien – herunder industrikøkkener, produktionsanlæg, bagerier, mejerier og restauranter – kan med stor fordel anvende damp til både rengøring og desinficering. Damp er ikke kun effektiv, men også skånsom og bæredygtig, hvilket gør den ideel til brancher med høje krav til hygiejne.
God hygiejne er alfa og omega i storkøkkener og i fødevareindustrien generelt. Derfor er det afgørende at vælge rengøringsløsninger, der både sikrer en høj hygiejnestandard og eliminerer risikoen for krydskontaminering. Her er damp en særdeles effektiv løsning, der forener rengøring og desinficering på en måde, som understøtter fødevaresikkerhed og arbejdsrutiner.
Damp løsner effektivt fedt, snavs og klistrede rester uden at efterlade overskydende vand. Den har samtidig en naturlig desinficerende effekt og kan trænge ind i selv de mindste sprækker og revner, hvor bakterier ofte gemmer sig. Det bedste af det hele? Damp klarer opgaven uden brug af kemikalier, hvilket gør den både sikker og miljøvenlig.

"Vi har brugt streameren aktivt, siden vi fik den, og den har vist sig at være et nyttigt værktøj i vores stræben efter at være i verdensklasse, når det kommer til hygiejne og renlighed".
- Kristján Rúnar Kristjánsson
Ovenstående video er fra Arctic Fish, en større børsnoteret virksomhed på island, der leverer økologisk fisk af høj kvalitet til hele verden. En af deres fokusområder er, at levere fisk der på ansvarlig vis tager hensyn til miljøet og her passede vores løsning med damp og maskinen Optima Steamer SE II rigtig godt ind.
Eksempler på anvendelsesområder

Transportbånd
Dampen når ned i dybden og fjerner fedt, snavs og andet der sætter sig fast på båndet under produktion.

Produktionsmaskiner
Dampen når ind på steder, hvor man eller ikke ville kunne komme ind.

Overflader
Dampen rengør og desinficerer effektivt og der ungåes krydskontaminering

Ovne
Det høje tryk samt den høje varme fjerner effektivt genstridig snavs, der har brændt sig fast.

Udsugning
Dampen trænger effektivt igennem filtre fra f.eks udsugningsanlæg og fjerner støv, fedt og snavs.

Vægge og gulve i produktion
Rengør og desinficér gulve og vægge skånsomt – helt uden kemi og med minimalt vandforbrug.
Se den dokumenterede effekt ved brug af Optima Steamer

Optima Steamer desinficerer og eliminerer farlige fødevarebårne bakterier fra overflader og udstyr. Man ved at de fleste patogener bliver elimineret ved 78°C. Optima Steamer producerer varm tør damp ved en temperatur der spænder fra 100~135°C ved dysespidsen. Det sikrer dig imod uønskede mikroorganismer.
Fjern fedt og klistrede rester med det høje tryk og temperaturen fra Optima Steamer
Har du spørgsmål?
Ring til os