Optima Steamer desinficerer og eliminerer farlige fødevarebårne bakterier fra overflader og udstyr. Man ved at de fleste patogener bliver elimineret ved 78°C. Optima Steamer producerer varm tør damp ved en temperatur der spænder fra 100~135°C ved dysespidsen. Det sikrer dig imod uønskede mikroorganismer.
Fødevarehygiejne.
Tør damp er en “gamechanger” indenfor rengøring og desinficering!
Virksomheder inden for fødevareindustrien, som f.eks. industrikøkkener, produktionsanlæg, bagerier, mejerier og restauranter mm., kan med fordel anvende damp til rengøring og desinficering
God hygiejne er elementært i storkøkkener og i fødevareindustrien generelt. Det er derfor meget vigtigt, at gøre sig nogle overvejelser om, hvilke løsninger, der sikrer den bedste hygiejne samtidig med, at risikoen for krydskontaminering gerne skulle elimineres. Her passer rengøring og desinficering med damp rigtig godt ind.
Damp er skånsom rengøring. Det løsner effektivt fedt, snavs og klistret materiale uden at efterlade en masse vand. Damp har ligeledes den fordel, at det desinficerer og kan trænge ind i selv de mindste sprækker og revner, hvor bakterier kan gemme sig, og dette vel og mærke uden brug af kemikalier.
Damp kan fx. anvendes til at rengøre og desinficere alt fra ovne, grillriste, arbejdsborde, fliser mm. Mere specifikt er damp fx. meget effektiv i rengøring af transportbånd i industrien.
Optima Steamer er testet af et tredjepartslaboratorium, Lebrun Labs LLC. Testen blev designet til at afgøre, om de mest almindelige fødevarebårne patogener i 5 forskellige fødevarelignende stoffer (drikkevand, hønsebouillon, oksebouillon, mælk og blod) kan reduceres i antal eller helt elimineres fra almindelige madlavningsoverflader. Testene påviste rigtig gode resultater!